Skip to main content
Основател

Кръстьо Муховски, д-р по философия

Кръстьо Муховски е основател на гимназията.

Кръстьо Муховски е основател на гимназията. Завършил Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Педагогика“. Защитава докторска дисертация на тема: „Основи на психологическите въздействия“. Дългогодишен научен сътрудник и лектор във ВУЗ.
Съосновател

Лиляна Муховска

Лиляна Муховска е съосновател на гимназията.

Лиляна Муховска е съосновател на гимназията. Завършила е специалност „Българска филология“ в СУ ”Св. Климент Охридски“ със следдипломна квалификация „Организация и управление на образованието“. Има втора професионално-квалификационна степен и дългогодишен стаж като учител и заместник-директор в Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, София. През 2008 година е удостоена от МОМН с почетното отличие „Неофит Рилски“ за високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

Безспорно най-важният фактор за успехите на едно училище е добре подбраният екип от педагози. Любовта към професията е водеща в работата на нашите учители. Признание за техния всеотдаен труд и благодарност, че бяха с нас през всичките трудни години, през които преминахме.

Лиляна МуховскаСъосновател
Управител

Татяна Нанчева

Татяна Нанчева е управител, отговаря за финансовата и административната дейност на училищния комплекс.

Татяна Нанчева е в гимназията от 1996 г. Завършва УАСГ през 1992 г., а през 1998 г. – УНСС, специалност „Счетоводство и контрол“. Управител, отговаря за финансовата и административната дейност на училищния комплекс.
Директор, преподавател по английски език

Маргарита Тренчева

Маргарита Тренчева е настоящият директор на гимназията и преподава английски език и литература от създаването ѝ.

Маргарита Тренчева е настоящият директор на гимназията и преподава английски език и литература от създаването ѝ. Координира дейността по организацията и провеждането на международно признатите изпити по английски език (EDEXCEL), чийто лицензиран център е гимназия „Проф. Иван Апостолов“. Работи по международни проекти, ERASMUS+ и по проект „Иновативно училище“. Консултира кандидатстването във Великобритания и в други европейски държави. Отговаря за подготовката на документите за кандидатстване в чужбина. Автор на тестове за регионални и национални олимпиади по английски език и националното външно оценяване. Обича пътуванията и екскурзиите.
Заместник-директор, преподавател по биология на английски език

Елена Караиванова

Елена Караиванова е преподавател по биология и здравно образование на английски език.

Елена Караиванова е заместник-директор на ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“ и преподавател по биология и здравно образование на английски език в гимназията от 2017 г. Има 10-годишен опит като научен сътрудник в БАН. Комуникативна и креативна, тя обича да общува с млади хора. В работата си се опитва да мотивира учениците и да им показва, че когато не се отказват, могат да се справят с всички предизвикателства. Завършила е магистърска степен по биология, специализация „Зоология на гръбначните животни и антропология“, и магистърска степен по „Английска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Има сертификат ECPE и е работила по международните програми на IBO и Cambridge. В свободното си време рисува, занимава се с градинарство и свири на китара.
Преподавател по български език и литература

Даниел Николов

Даниел Николов е преподавател по български език и литература в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“.

Даниел Николов е преподавател по български език и литература в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“ от 1994 г. От 1997 г. е базов учител на СУ “Св. Климент Охридски” към катедра „Методика“ на Факултета по славянски филологии. Завършил е специалност „Българска филология“ с втора специалност „Френски език“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и специалност „Журналистика“. През 2015 г. е удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката за дългогодишна цялостна високопрофесионална дейност в системата на българското образование. Ръководител на Клуба по журналистика, който издава училищния вестник Апостолoff Times.
Преподавател по български език и литература

Вероника Лозанова

Вероника Лозанова преподава български език и литература в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“.

Вероника Лозанова преподава български език и литература в гимназията от 2018 г. Позитивна, открита и толерантна, тя обожава работата си заради динамиката и предизвикателството всеки ден да бъде различен, да усеща, че обогатява света на децата и че прави нещо важно, полезно и значимо. Има над 20-годишен стаж като преподавател, завършила е бакалавърска и магистърска степен в СУ „Св. Климент Охридски“ и е рецензент на учебници по български език и литература за 5. клас. В свободното си време обича да чете, да ходи на театър и да пътува.
Преподавател по български език и литература

Поля Павлова

Поля Павлова преподава български език и литература в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“.

Поля Павлова преподава български език и литература в ЧЕГ „Проф Иван Апостолов“. Завършила е бакалавърска степен по „Българска филология“ и магистърска степен по „Старобългаристика“ в СУ „Св.Климент Охридски“. За нея изборът да бъдеш преподавател е свързан с идеята за приемственост на знанието и значимостта на учителската професия за всяко общество. Сърдечна и съпричастна е към вълненията на децата, а в отношението си към колегите е отговорна, коректна и творчески настроена. Тя е част от клуба по журналистика и подкрепя учениците си да участват в различни състезателни конкурси. В свободното си време обича да се занимава със спорт, да пътува и да бъде сред природата. Цени високо времето, прекарано с най-близките хора, и богатството на света на книгите.
Преподавател по английски език

Александра Евсеева

Александра Евсеева преподава английски език в гимназията.

Александра Евсеева преподава английски език в гимназията от 2004 г. Завършила е специалност „Английска филология“ в Русия. Преподавала е в Института за чуждестранни студенти и има дългогодишен стаж като учител по английски език. Тя е перфекционист в работата си и с отдаденост и финес печели уважението на учениците и ги мотивира.
Преподавател по английски език

Елена Бузова

Елена Бузова е преподавател по английски език в гимназията.

Елена Бузова има 24-годишен стаж като преподавател по английски език и е част от екипа на гимназията от 2017 г. Преподавала е в УНСС и СМГ. Едно качество, което смята за наистина полезно в професията, е проявата на толерантност. В работата си обича динамиката и общуването с деца, а в свободното си време се наслаждава на пътувания.
Преподавател по английски език

Ирина Васева

Ирина Васева преподава английски език и литература в гимназията.

Ирина Васева преподава в гимназията от 2014 г. Завършила е специалност „Английска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е дългогодишен преподавател и директор на Първа английска езикова гимназия – София, лектор в СУ „Св.Климент Охридски“, автор на учебниците по английска литература за 11. и 12. клас, преводач на художествена литература с над 30 преведени и издадени романа.
Преподавател по английски език и химия на английски език

Рени Момчева

Рени Момчева преподава английски език в гимназията.

Рени Момчева преподава английски език и химия на английски език в гимназията от 1995 г. Завършила е английски колеж в Либия, специалност „Английска филология“ в Нов български университет и специалност „Химия“ в ХТМУ – София. Дълги години се е занимавала с научна работа в областта на водоразтворимите полимери в Химикотехнологичния и металургичен университет. Общуването с децата я зарежда и ѝ носи пълнота. В свободното си време обича да чете книги.
Преподавател по английски език

Ирина Велева

Ирина Велева преподава английски език в гимназията.

Ирина Велева преподава английски език в гимназията от 2015 г. Завършила е СУ, специалност „Английска филология“ и Първа английска гимназия. Завършва УНСС, магистратура „Управление на международни проекти“. Има дългогодишен стаж в английското издание на вестник „Стандарт“. Работи по проекти на Евроейския съюз, свързани с правата на жените, и по-специално с трудовото право. В свободното си време се интересува от алхимия на китайски бойни изкуства.
Преподавател по английски език

Снежанка Георгиева

Снежанка Георгиева преподава английски език в гимназията.

Снежанка Георгиева е магистър по психология и английски език и има над 20-годишен опит като преподавател по английски език. Определя себе си като изключително търпелив човек, който държи на постоянството. Харесва работата си, защото е креативна и заради удовлетворението от работата с млади хора.
Преподавател по английски език

Татяна Дулева

Татяна Дулева е учител по английски език в гимназията.

Татяна Дулева е учител по английски език. Дипломиран магистър е по английски и китайски език. Работи като учител по английски език от 22 години. Преподавала е в Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПЧМГ. Приема образованието за процес, в който и двете страни трябва да проявяват постоянство, внимание към детайла и любознателност. В свободното си време изучава чужди езици и пътува.
Преподавател по английски език

Мила Майстер

Мила Майстер преподава английски език в гимназията.

Мила Майстер е завършила магистърска степен „Английска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Има над двадесетгодишен стаж като преподавател по английски език и придобита V професионално-квалификационна степен. Преподавала е както на ученици, така и на студенти и възрастни в рамките на езикови курсове и фирмени обучения.

В работата си с децата най-много държи на създаването на усещане за екип, където всички да имат обща цел. Това, което зарежда Мила в свободното ѝ време, са пътуванията с най-близките, четенето и йогата.

Преподавател по английски език

Труди Джовнър

Труди Джовнър преподава английски език в гимназията.

Завършила е бакалавърска степен в университета в Южна Африка, Претория, а е родена в Зимбабве и живее в България от 13 години. В момента следва магистърска степен по образование в Бъкингамския университет във Великобритания. Говори африкаанс и български, има две деца и едно прекрасно куче – Петя. Хобитата ѝ включват рисуване и туризъм.

Притежава над 10-годишен опит в преподаването на английски език в двуезичен контекст с деца от различни възрасти. Има опит в подготовката на студенти за международни дебати, творческо писане, подготовка за изпити за IGCSE (английски език и литература). Удостоена е с наградата на херцога на Единбург. Според нея емоционалната безопасност в класната стая е много важна, за да се гарантира, че учениците са отворени и възприемчиви към ученето. Набляга на творческото и критичното мислене в уроците си, като ги насърчава открито да споделят своите мисли и да анализират своите възгледи, като използва Сократов въпрос. За нея диференцирането на уроците е много важно, за да се гарантира, че всички ученици напредват. Труди оценява учителството като възнаграждаваща професия. Всеки ден започва работа с най-живите и ентусиазирани членове на обществото – децата. Виждайки как учениците растат и се развиват, получава искрено удовлетворение.

Преподавател по немски език

Мариана Дикова

Мариана Дикова преподава немски език в гимназията.

Мариана Дикова преподава немски език в гимназията от 1995 г. Има квалификация за преводач. Завършила е немска езикова гимназия и специалностите „Немска филология“ и „Европеистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Качеството, което ѝ помага в работата ѝ с учениците, е чувството ѝ за хумор и приятелското отношение. В свободното си време обича да чете и се интересува от стари занаяти.
Преподавател по испански език

Таня Заякова

Таня Заякова преподава испански език в гимназията.

Таня Заякова е препоподавател по испански език. Завършва висше образование в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с бакалавърска степен по „Испанска филология“ и магистърска степен по „Приложна лингвистика“ с втора специалност „Философия“. През 2008 г. завършва магистърска степен по „Електронно обучение“ към Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2008г. до 2018 г. работи като асистент по практически испански език към катедра „Испанистика и португалистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Владее английски, испански, италиански и френски език. Професионалните ѝ интереси са ориентирани в сферата на „Философия на езика“ и „Прагматика на човешкото общуване“.

В дългогодишната си практика като преподавател по испански език се стреми да съчетава съвременни похвати и средства на обучение с традиционни методи, съобразени с индивидуалните нужди и спецификата на всеки ученик. Основна цел в професията ѝ е да формира доверие, спокойствие и взаимно уважение, както в децата, така и в техните родители като един от най-важните фактори за осъществяване на ползотворна и ефективна работа.

Преподавател по математика и физика

Анна Маринова

Анна Маринова преподава математика в гимназията.

Анна Маринова преподава математика и физика в гимназията от 2000 г. Завършила е специалност „Физика и математика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2018 г. е удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. С точност и постоянство Ани Маринова учи учениците си, че математиката е предмет, който развива логиката независимо от това в коя област ще се реализират. Мотивират я добрите постижения на учениците. Любител е на зимните спортове и не пропуска бяло училище.
Преподавател по математика и физика

Юлия Илчева

Юлия Илчева преподава математика в гимназията.

Юлия Илчева завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. София, със специалност „Физика и математика“. Нейният дългогодишен трудов стаж се основава на преподавателска дейност в сферата на средното образование от 1993 г. до днес и в сферата на висшето образование от 2000 г. до 2019 г. Научната ѝ работа е в областта на методиката на обучението по физика и математика. Автор е на повече от 60 научни публикации, от които доклади, учебници и учебни помагала. Участвала е в много проекти, на три от които е била научен ръководител. Нейното разбиране за преподаване се основава на професионални ценности и практики и е с интенция към когнитивния, конструктивния и холистичния модел, които определят учащите като активни участници в изграждане на собствено знание. Тъй като обучението е вътрешен диалог, който се осъществява и у учителя, и у ученика, то обучението трябва да е истинско, интересно, да означава искреност, да бъде свързано с индивидуалните потребности, да е безкрайно, да е непрекъснато, да включва любознателност, да води обучаемите към чувство за успех и да бъде насочено както към днешния, така и към утрешния ден.
Преподавател по физика и астрономия на английски език

Константин Илчев

Константин Илчев е преподавател по физика и астрономия на английски език в гимназията.

Константин Илчев е преподавател по физика и астрономия на английски език. Завършил е магистърски степени – Theoretical physics в University of Innsbruck (Австрия) и „Методология на обучението по физика и астрономия“ в СУ„Св. Климент Охридски“. Харесва динамиката в класната стая, мотивиран е да работи и да общува с младите хора, да преподава предмета по интригуващ начин. Набляга на опита и практиката в класната стая и се старае да прави всеки учебен час различен. Смята за важни дискусиите с учениците. Интересува се от фундаментални въпроси в квантовата механика. В свободното си време играе шах, тенис на маса, танцува латино танци.
Преподавател по химия и човекът и жизнената среда на английски език

Момчил Бенов

Момчил Бенов преподава химия и човекът и жизнената среда на английски език в гимназията.

Момчил Бенов е учител по химия в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“. Завършил е специалност „Химия“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и следва в магистърска програма „Извличане на знания и технологии за големи данни“. Работил е в областта на синтеза на вещества с антивирусна активност в Института по органична химия на БАН. Участвал е в редица младежки проекти ERASMUS+, както и в обучителни курсове и конференции.

Той е мотивиран и коректен в работата си и отношенията си с колегите. Възприема емоционално комуникацията с децата и се радва да представя по свой специален начин необятния свят на химията. За него е удоволствие да има възможността да участва във формирането на учениците като личности. Вярва, че в него те винаги могат да намерят подкрепа и разбиране. В свободното си време обича да да пътува, да чете и да се разнообразява с чужди езици и култура.

Преподавател по химия на английски език

Нели Минчева, д-р по аналитична химия

Нели Минчева преподава химия на английски език в гимназията.

Нели Минчева е завършила магистърска степен в Химическия факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ със специалност „Неорганична и аналитична химия“ и специалност „Учител по химия“, а по-късно е защитила докторска дисертация по аналитична химия. Провела е няколко специализации в Япония, Италия, Русия, Австрия. Научните ѝ интереси са в областта на координационната химия, органометалната химия, катализа, наноматериалите и опазването на околната среда. Тя е автор и съавтор на над 60 научни публикации в престижни международни списания. Има преподавателски опит в национални и международни програми за ученици на възраст 16-19 години и за студенти от образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ и „Магистър“. В работата си с учениците се стреми да възбуди техния интерес към науката и технологиите, както и да помогне на онези, избрали да се посветят на природните науки, да постигнат мечтите си.
Преподавател по биология и човекът и жизнената среда на английски език

Яна Шопова

Яна Шопова преподава биология и човекът и жизнената среда на английски език в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“.

Яна Шопова преподава биология на английски език и човекът и жизнената среда в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“. Завършила е специалност „Молекулярна биология“ в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента следва следдипломна квалификация „Учител по английски език“ в НБУ. Работила е в Университетската ботаническа градина в София като главен специалист живи растителни колекции. Притежава допълнителни награди и отличия – сертификати на Cambridge по английски език FCE и CAE. Тя се отличава с коректност, отговорност, мотивираност и комуникативност в отношението си към колегите и децата. Обича общуването с учениците. Харесва музиката, а в свободното си време се учи да свири на китара.
Преподавател по история и цивилизации, етнография и гражданско образование

Христо Байдаков

Христо Байдаков преподава по история и цивилизации, етнография и гражданско образование в гимназията.

Христо Байдаков е завършил специалност „История“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1992 г. и „Журналистика“ през 1997 г., а от 1995 г. е преподавател по история в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“. Има завършена специализация по етнография. Г-н Байдаков заразява децата с остроумието си и с умението си да представя увлекателно историческите факти. Посвещава свободното си време на риболов и пътувания.
Преподавател по история и цивилизации на английски език и гражданско образование

Божидар Иванов

Божидар Иванов преподава история и цивилизации на английски език и гражданско образование в гимназията.

Божидар Иванов е учител по история и гражданско образование в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“. Завършил е специалност „История“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Следва в магистърската програма „Античност и Средновековие“. Залага на интерактивните методи на преподаване по история и на критичния поглед върху миналото, от което младото поколение може да извлече поуки и опит. Интересува се от киноизкуство, развитието на съвременните технологии и политическите промени в глобален мащаб. В свободното си време обича да играе тенис на маса и да чете художествена литература.
Преподавател по география и икономика

Людмила Любенова

Людмила Любенова преподава в гимназията по география и икономика.

Людмила Любенова преподава в гимназията от 2018 г. Завършила е специалност „География“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Учител е от повече от 18 години и има придобита IV професионалноквалификационна степен. Участва в авторски екип на учебниците по география и икономика за 6 и 7. клас на издателство „Анубис“. Проявява търпение, постоянство, внимание и любов към всичко, което прави. Взискателна към себе си и към хората, с които работи. Хобито на Людмила в ученическите години е географията, а ставайки преподавател, сбъдва детската си мечта. Чувства се щастлива, защото знае, че мечтите се сбъдват – послание, което иска да предаде и на своите ученици.
Преподавател по мениджмънт, лидерство и бизнес етикет, предприемачество и междуличностни отношения

Милена Колева

Милена Колева преподава по междуличностни отношения, мениджмънт, лидерство и бизнес етикет и предприемачество в Гимназията.

Милена Колева преподава междуличностни отношения в 8. клас, мениджмънт, лидерство и бизнес етикет и предприемачество – от 9. до 12. клас. Завършила е специалността „Бизнес администрация“ (MBA) в HULT International Business School, САЩ. Консултант е по управление на иновациите и стратегическо управление. Била е консултант в Център за иновации, съвършенство и лидерство (IXL Center) – водеща консултантска фирма в САЩ. Участвала е в разработка и управление на проекти, проучвания и анализи по управление на иновациите за водещи компании от Fortune 500. Ръководи дейността на Академията по иновационен мениджмънт (АИМ) и изпълнява проекти за обучение и прилагане на подхода на отворените иновации в бизнеса. Консултант и партньор в ХИРОН – Мениджмънт консултинг ООД от 2014 г.
Преподавател, предприемач, собственик на фирма за консултантски услуги

Деян Дойков

Деян Дойков преподава по предприемачество в гимназията.

Деян Дойков преподава предприемачество и дребен бизнес и теория на пазарното стопанство на английски език в Гимназията от 1997 г. Завършил е специалност „Международни икономически отношения“ в Русия. Използва иновативни методи на обучение (проектно базирано и проблемно ориентирано обучение) и координира ролевите и симулационни игри (The Game и тиймбилдинг). Преподавател в Нов български университет, International University, City University и Българо-датски колеж. Автор на учебник по предприемачество и собственик на фирма за консултантски услуги.
Преподавател по финанси, собственик на фирма за консултантски услуги

Боряна Иванова

Боряна Иванова е преподавател по финанси на английски език в гимназията.

Боряна Иванова се присъединява към екипа на гимназията от учебната 2014 г. като преподавател по финанси на английски език. Завършила е специалност „Международни икономически отношения“ в УНСС и е старши член на ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) от 2001 г. Водила е международни обучения на старши сътрудници в професионалните школи на Arthur Andersen в Сеговия (Испания) и Велдховен (Холандия). Боряна има 23 години опит в областта на корпоративните финанси, включително управление на активи и инвестиционни проекти, сливания и придобивания, финансови анализи. Професионален коуч (Erickson International) и води курсове по финансово моделиране към The Business Institute.
Преподавател по маркетинг, управител на консултантска фирма в сферата на дигиталния маркетинг, блогър

Иван Петров

Иван Петров е преподавател по маркетинг в гимназията.

Иван Петров е завършил специалност „Маркетинг“ в Датския колеж (МТМ College) и специалност „Бизнес икономика“ в Пловдивския университет. Практик по невролингвистично програмиране към Института по NLP. Участвал е в множество семинари по маркетинг в България и Европа. С емпатия, трудолюбие и отдаденост разкрива на учениците естеството на бизнеса и свободата да взимат сами решения. Освен с маркетинг, лидерство и личностно развитие, в свободното си време се занимава с туризъм и зимни спортове.
Училищен психолог, преподавател по философия и социална антропология на английски език

Марина Кларксън

Марина Кларксън е училищен психолог и преподавател по философия и социална антропология на английски език в гимназията.

Марина Кларксън е училищен психолог и преподавател. Работи по проекта „Добродетели“ в детската градина и началното училище и води часовете по философия и социална антропология в гимназията. Марина съсредоточава усилията си върху насърчаването на емоционалната зрялост и здравите семейни взаимоотношения както в прекия си контакт с децата, така и в работата със семействата им. Завършва специалност „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и продължава в магистърската програма „Детско-юношеска и училищна психология“. Автор е на наръчника за възпитатели за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца от предучилищна възраст „Уроци за сърцето“. Води съботното училище за родители „На семейството с любов“.
Преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Полина Димитрова

Полина Димитрова e преподавател по физическо възпитание и спорт в гимназията.

Полина Димитрова преподава физическо възпитание в гимназия „Проф. Иван Апостолов“ от 2005 г. Завършила е Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност „Физическо възпитание“ и втора специалност „Треньор по волейбол“. Притежава две магистърски степени - „Младежки дейности и спорт“ и „Физическо възпитание и спорт в различните звена и степени на образователната система“. Упорита, всеотдайна и креативна, тя прави часовете си интересни, но и държи много на дисциплината. Хореограф на съставите по народни танци, тренира отборите по волейбол, бадминтон и тенис на маса, ски учител по време на белите училища. В свободното си време се занимава с фотография и изработва бижута.
Преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Атанас Димитров

Атанас Димитров е учител по физическо възпитание и спорт в гимназията.

Атанас Димитров е учител по физическо възпитание в гимназията от 2004 г. Завършил е Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност „Физическо възпитание“, и магистърска степен „Спорт за високи спортни постижения“. Треньор е на отборите ни по баскетбол, хандбал и лека атлетика. Лицензиран ски учител и планински водач. Придружава учениците на гимназията на ежегодното ски училище в Пампорово.
Преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Славчо Нучев

Славчо Нучев преподава физическо възпитание и спорт в гимназията.

Славчо Нучев преподава физическо възпитание и спорт в гимназията от 2018 г. Завършил е Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност „Физическо възпитание и спорт“ и е треньор по баскетбол. Качествата, които му помагат в работата, са всеотдайност, дисциплина и креативност. Мотивира учениците си и ги насърчава, че могат да постигнат всичко, стига да вярват в собствените си възможности. Другата му страст е баскетболът и в свободното си време влиза в ролята на съдия по баскетбол.
Преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Анастас Капитанов

Анастас Капитанов е учител по физическо възпитание и спорт в гимназията.

Завършил е своята бакалавърска и магистърска степен в НСА „Васил Левски“ в специалностите „Учител по ФВС“ и „Треньор по ски“. В работата си разчита на личното отношение към децата. Искрено обича ежедневния контакт с тях. Определя волейбола като най-любимото си хоби. В свободното си време обича да гледа филми. Редом с учителската професия, е и съдия по волейбол.
Преподавател по музика

Марина Драгомирецкая

Марина Драгомирецкая е преподавател по музика в гимназията.

Марина Драгомирецкая е преподавател по музика в гимназията. Завършила е магистърска степен „Музикални и мултимедийни технологии“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ „Св. Климент Охридски.‘‘ Учител по вокално майсторство към академия за певци D-Stars и действащ артист в Музикалния театър „Стефан Македонски“. Ръководител на вокалната група на училището.
Преподавател по изобразително изкуство

Боряна Мастикова

Боряна Мастикова е учител по изобразително изкуство в гимназията.

Боряна Мастикова е учител по изобразително изкуство и ръководител на арт ателието в училището. Има над 20-годишен стаж като преподавател, в гимназията е от 2010 г. Притежава изобретателност, творчески талант и инициативност. Грижи се за училищния интериор и представянето на тематични училищни изложби и събития. Завършила е Средно художествено училище за приложни и специалности „Предучилищна педагогика“ и „Педагогика на изобразителното изкуство“ в СУ „Св. Климент Охридски“.
Преподавател по информатика и информационни технологии

Никола Томов

Никола Томов преподава информатика и информационни технологии в гимназията.

Никола Томов преподава информационни технологии в гимназията от 2018 г. Завършил е магистърска степен по „Софтуерно инженерство“ в Университета по библиотекознание и информационни технологии, София. Като част от проектния екип на университета, участва в разработването на уебсайта на ЮНЕСКО - междуфакултетска катедра „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ, както и в изпълнението на проекти (ERASMUS+) и провеждането на конференции (QED, EDUsummIT), и други мероприятия. Ментор към екипа на Академията за иновационен мениджмънт, член на екипа на Клъстер София град на знанието. С над 18 години геймърски опит в различни жанрове компютърни игри, изследователските му интереси са свързани с приложението на компютърните игри в обучението и игровизацията на обучителния процес.
Преподавател по информатика и информационни технологии

Боян Николов

Боян Николов преподава информатика и информационни технологии в гимназията.

Боян Николов преподава информатика и информационни технологии. Бакалавър е по икономика, а в профилирана гимназия е завършил информатика. Има над 20 години трудов стаж като разработчик на софтуер, ръководител проекти и ИТ мениджър в държавния и частния сектор, различни корпорации, банки, както и за Европейската комисия. Има 2 години стаж като преподавател и харесва двустранността на учебния процес. Понастоящем е студент по актьорско майсторство и режисура за драматичен театър. В свободното си време развива театралните си умения, чете класическа драматургия и снима епизодични роли в киното.
Преподавател по информатика и информационни технологии

Стефан Димитров

Стефан Димитров преподава по информатика и информационни технологии в гимназията.

Стефан Димитров е завършил УНСС със специалност „Маркетинг и мениджмънт, учител по информатика и ИТ и икономически дисциплини“. Смята, че неговата комуникативност, умения за интегриране в колектива и успешна работа с учениците му помагат да бъде удовлетворен като преподавател. Вълнува се от предизвикателствата, които се появяват в процеса на работа с учениците. Вярва искрено, че да си учител е призвание, а не професия или длъжност.
Преподавател по информационни технологии и мрежи

Иван Симеонов

Иван Симеонов преподава информационни технологии и мрежи в гимназията.

Иван Симеонов завършва ТУЕС през 1998 г. със специалност „ Специалист по програмно осигуряване“. Продължава обучението си в Нов български университет и през 2004 г. се дипломира със специалност „ Административен мениджър“. От 1996 г. работи в различни фирми, свързани с ИТ сферата, а от 2004 г. насам е собственик и управител на фирма, занимаваща се с интеграция, изграждане и поддръжка на ИТ решения.
Преподавател по медиация и преговори

Георги Бакалов

Георги Бакалов преподава медиация и преговори в гимназията.

Георги Бакалов е адвокат и медиатор. Преподава медиация и преговори в гимназията. Завършил е специалност „Право“ в Нов български университет. Специализирал в областта на психологията, реториката, обученията, възстановителното правосъдие.
Счита, че медиацията е форма на общуване и развива множество комуникационни умения, помага да се задълбочат отношенията между страните в спора в ползотворна насока. Има интереси към новите технологии, дизайна и приложението им в практиката. Георги Бакалов смята, че знанието достига до ученика, когато е готов да го приеме, а учителят следва да развива тази готовност.
Преподавател по мултимедия

Павел Иванов

Павел Иванов преподава мултимедия в гимназията.

Павел Иванов е преподавател по мултимедия в ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“ от 2021 година. През 2000 година започва кариерата си в телевизионни медии. По време на трудовия си стаж многократно обучава стажанти и кандидатстващи за работа колеги. От 2015 година работи в bTV Media Group, като монтажист в отдел „Новини и актуални предавания“. Като преподавател, обича да комуникира с учениците и да ги насочва, как да се справят с възникналите трудности в процеса на обучение. Вярва, че в днешните „електронни“ и „технологични“ времена, обучението по мултимедия е занаят, който се придобива и може да бъде практикуван буквално на мига.
Преподавател по Предприемачество

Сирма Льошевалие, д-р по икономика

Сирма Льошевалие преподава предприемачество в гимназията.

Сирма Льошевалие е завършила НПМГ. Магистър е по Международен туризъм от УНСС. Има образователна и научна степен доктор (ВАК, 2003 г.), НС „Икономическа теория и макроикономика”. Сертифицирен Travelife Sustainability Мanager/Netherlands. Притежава сертификати за обучения по програма COSME на ЕС: Responsible Marketing, Customer Experience and Education, Internal Environmental Management и др.

Бизнес ежедневието ѝ е свързано с работа в мултикултурна среда, държи на позитивно мислене, качеството, креативността и ясните отговорности. Управлява собствен бизнес от 2004 г. Владее английски, френски и руски език. Ползва нидерландски, испански и италиански език.

Живяла е в различни държави от Европа, Африка и Азия. В свободното си време обича да пътува. Интересува се от география, антична история, както и от класическата музика.

Преподавател по Web Design

Светлана Цонева

Светлана Цонева преподава уеб дизайн и създаване на сайтове.

Светлана Цонева има опит 21+ години в областта на графичния и уеб дизайн. През 2008 година основава уеб студио Pixel House, което продължава да се развива и до днес.

В началото на 2019 година Светлана основава Академия за дизайн – Pixel Academy, насочена изцяло към дизайна, визуалната идентичност и дигиталното присъствие. Също така, провежда професионални обучения и семинари, свързани с дизайна и изграждането на бранд, както и визуалната идентичност на марката.

Светлана Цонева е част от журито на конкурса „Сайт на годината“ над 8+ години, ментор в Able Mentor и преподавател в SoftUni Creative, Pixel Academy и гимназия „Проф. Иван Апостолов“ в гр. София.

Станете част от екипа

Ако искате да станете част от нашия екип, са необходими:

  1. Завършена степен „Бакалавър” или „Магистър” по съответните дисциплини;
  2. Ниво на владеене на английски език С1;
  3. Използване на иновативни методи на преподаване;
  4. Желание за работа с млади хора.