Екскурзии и летни програми

Благодарна съм на малкия и толкова посветен на работата екип от професионалисти, който доказва, че училището не е само място за преподаване на учебен материал, но и за формиране на личности. Към адаптацията и личностното развитие на всяко дете има специално внимание. В осми клас срещата между новите съученици започва с няколкодневен тийм билдинг. Всяка зима се организира едноседмично ски училище.
Родител
Спомням си много забавни и весели истории, свързани с училище. Времето, което очаквах с нетърпение, беше лятото, защото тогава посещавахме езиков курс в Англия. Все още разказвам с усмивка на приятели за тези ваканции.
Невяна Георгиева, завършила профил „Право“ през 2004 г.

Ежегодно в Английска гимназия “Проф. Иван Апостолов” се организират по няколко екскурзии до интересни градове и забележителности в България. Едни от любимите ни места са разкопките на “Перперикон”, “Старосел”, Белоградчишките скали, Панорамата в Плевен, Велико Търново, Арбанаси, Габрово с етнографския комплекс „Етъра“, Копривщица, Панагюрище и много други. Учениците се включват и в редовни планински преходи и рафтинг лагери, през зимата се организира бяло училище, а през лятото летен езиков курс за усъвършенстване на английския език в град Bournemouth, Великобритания.