Незабравими години

15 май е, месецът на абитуриентски трепети, зрелостни изпити, финализирането на един етап от живота и започването на нов. Небето се е смрачило, а във въздуха има хладина, но в двора на Гимназия „Проф. Иван Апостолов“ времето сякаш не може да повлияе на никого. Усеща се вълнение,  цари приповдигнатост. Надписът „Честито завършване, скъпи абитуриенти!“ вече е окачен, цветните балони също, под звуците на любими песни започват да се събират родители и ученици. Пространството става все по-шарено, всички се смеят, прегръщат, поздравяват и очакват абитуриентите и техните класни ръководители да слязат по стълбите, за да отпразнуват заедно последните им минути като ученици в 12. клас.

Водещите са по местата си, колоните работят, а Рая от 8. клас открива тържеството с първия поздрав към присъстващите – Your Song. Дворът се умълчава и е готов за предстоящия празник. Водещите приветстват всички и обявяват ансамбъла по народни танци, в който днес най-малките таланти ще направят първата си публична изява.

 

Посрещаме знамето на Гимназията и вече сме готови да чуем и първата реч. „Беше хубаво, но… свърши“, казва шеговито г-н Муховски, основател на Гимназията, и продължава с топли думи, отправени към завършващите. Благодари им за всички успехи, за цялата отдаденост, за 5-те години, през които от деца са се превърнали в изградени личности, които са готови да следват собствения си път оттук нататък.

„Най-голямата ни радост и удовлетворение са това, че при нас сте се чувствали добре приети, идвали сте с желание на училище, вълнували сте се за всеки следващ ден и за всичко, а ние успяхме да ви предизвикаме да разгърнете вашия потенциал, да израснете и да разцъфтите пред очите ни като стойностни млади хора.

Изпращаме ви с тъга, но и с усмивка и вяра във вас, защото сме убедени, че ви предстоят още по-незабравими моменти.“

С емоционален поздрав се включва и г-жа Наталия Берберова, преподавател по физика, която отправи специални пожелания към първия випуск, пред който е застанала като учител.

„Вълнувам се, а надявам се, че и вие, въздухът между нас е пълен с молекули на вълнение и това е прекрасно. Преди да е изчезнало, нека ви кажа: запомнете това вълнение, хванете го в дланта си, сложете го дълбоко в джобовете си, скрийте го и никога не се разделяйте с него през всичките години, които следват отсега нататък.“

Ученици от 7.клас на ЧОУ „Азбуки“ благодариха на дванадесетокласниците за това, което им завещават, и обещават, че гордо и отговорно ще поемат щафетата с желанието да бъдат същите достойни ученици, които един ден ще стоят на тяхно място с гордо вдигната глава.

Виктория Георгиева  благодари от името на 11. клас за всички споделени моменти. За тяхната помощ, за тяхната подкрепа и добър пример, който са дали на всички.

„Дори и сега пътищата ни да се разделят, съм сигурна, че пак ще се срещнем. От името на целия 11. клас ви желаем попътен вятър и много успехи в бъдеще. И нека всеки от вас успее да сбъдне по една своя мечта! “

С импровизирана и емоционална реч Лия и Криси от 12. клас споделиха, че истинското постижение през тези години са самите те като випуск, като хора и личности. Това, че са се превърнали в хора с мнение, мечти и визия за бъдещето. За най- големия урок, който са получили в училище,  благодарят не на учебниците, а  на своите  учители и родители.

Време е и новите знаменосци да встъпят в роля и да поемат щафетата от своите предшественици. Знамето е предадено, отговорността е поета. Традицията продължава.

Тържеството завърши с поздрав от Рая, Нина и Грета от 8.клас, които изпяха Count on me с пожелание приятелствата да се запазят и абитуриентите винаги да намират път един към друг независимо къде ги отведе животът.

От сърце им пожелаваме същото и ние!