Наши преподаватели с авторски книги

През изминалата година постиженията в Гимназията не бяха само на учениците, а и на нашите преподаватели. Марина Грозданова и Даниела Златева се отличиха с първите с авторски книги  „Уроци за сърцето“. Ето какво споделят Марина и Даниела за проекта:

 

„Тези книги се родиха след множество разговори, срещи и часове, посветени на въпросите на човешкото сърце – как да развиваме смелостта си, какво означава да бъдем щедри, какво ни казват чувствата, които изпитваме, и как да ги управляваме в полза на взаимоотношенията си, какво ни свързва с хората около нас и много други.

В тях се стараем с любов, дълбочина и забава да предадем някои ценни теми, които да помогнат на възпитатели и деца да се грижат за характера и взаимоотношенията си и дори за света, така че с вълнение да разучават най-хубавите човешки качества, взаимоотношенията и възможностите да допринасят към заобикалящия ги свят.

Надяваме се да бъдат полезни на всички, които любопитстват за това как честността, търпението, обичта, единството и други добродетели могат да се превърнат в част от ежедневието на децата и техните възпитатели и как чувствата, които изпитваме също имат принос към това.

Надяваме се, че тези книги ще успеят да развълнуват и малки, и големи и ще предоставят идеи, с които да растем устойчиви, радостни и вдъхновени от необятния свят на човешкото сърце!“