Онлайн обучението – предизвикателства и възможности

2021 г. Екип от ученици от 9 и 10 кл. се включиха в пролетния дискусионен форум, организиран от ЧСУ „Рьорих“ и БАЧУ. В него традиционно участваха гимназисти от различни училища, които тази година дискутираха темата за онлайн обучението и предизвикателствата и възможностите, с които то се настани в образованието. 

На 29 март ученици от общо 8 училища се събраха в онлайн форум, за да обменят идеите и уменията си. Ето какво споделиха учениците ни за преживяването:

„Дискусионният форум беше доста различно преживяване за нас и беше много интересен. По време на първата част много хора се включиха в дискусията, разказвайки за своите собствени преживявания по време на онлайн обучението. 

Някои хора успяха да видят себе си в думите на други участници, други пък имаха много по-различно мнение за онлайн обучението. По време на втората част ни разделиха на отбори и ни дадоха тема, която за 40 минути трябваше да дискутираме и да направим презентация. 

За някои от нас това беше по-интересната част, а за други по-досадната. Аз и Ясмин имахме късмет да попаднем в добър отбор и се сработихме много добре и дори журито, които ходеха във всички онлайн стаи, за да преценят на кого да дадат наградите, ни избраха за най-добър отбор. А друг отбор, в който участваше Румен, спечелиха наградата за най-креативна презентация. 

Останахме с добри впечатления, но също така имахме и някои препоръки. Например, форумът можеше да е още по-полезен, ако беше отделено и време да се споделят идеи как онлайн обучението да се подобри.“

Благодарим на Ирина, Биляна, Ясмин, Здравка, Дара, Румен и Виктор, които се включиха с ентусиазъм и добри идеи! 

Поздравяваме ви за наградите, които сте спечелили с взаимни усилия и сътрудничество!

Край