fbpx

Реализация

 • След гимназията завърших Икономическия университет и История на изкуствата в Испания. Пътувам много, обиколила съм почти всяка точка на света, което е една от сбъднатите ми мечти. Занимавала съм се с много неща и всички с основен мотив - да бъда полезна на обществото. Била съм кмет на град Годеч, а към момента съм основател и директор на фондация „Дива земя“, която подпомага талантливи деца и деца в неравностойно положение. Организирам арт работилница в 4 града и спортен клуб, като децата винаги са в центъра на работата ми Сравнявайки живота в гимназията и след това, съм признателна на училището за добрата подготовка , която аз и съучениците ми получихме. Смятам, че моделът на поведение, който следвахме, ни помогна да се адаптираме и да успеем в реалния живот. Нестандартният подход на учителите, уютната атмосфера, иновативните методи и конкурентната среда допринесоха за това да се превърнем в уверени, успешни и мотивирани хора.
  Ваня Ламбева, завършила профил Мениджмънт през 1998 г.
 • Аз съм горд представител на профил „Мениджмънт“, випуск 2010. Любимият ми предмет беше математика. Часовете по Предприемачество също ми бяха любими заради разчупената атмосфера и нетрадиционните и интересни role play игри, които г-н Дойков организираше. Що се отнася до учители, не бих могъл да избера един човек, защото всеки един от тях е допринесъл с много за моите знания и израстване в гимназията, затова бих благодарил на всеки един от тях за отделеното време и ентусиазъм. След гимназията следвах 4 години в Англия, Bsc Hons Retailing, Marketing & Management в Loughborough University. В момента съм Contract Manager за BMW Group в BMW Plant Oxford. Kолкото и тривиално да звучи, пожелавам на учениците: Work hard, but also work smart. It all pays off in the end. Ако можеш, грабвай всяка възможност, която животът ти предложи; смей се, забавлявай се, мечтай. Живей!
  Васко Янчев, завършил профил Мениджмънт през 2010 г.
 • Завърших Гимназия „Проф.Иван Апостолов” през 2010г., , профил „Хуманитарен”, но съвсем неочаквано за всички продължих обучението си в Техническия университет, София, специалност „Телекомуникации”. В момента работя по специалността си в голяма телекомуникационна компания. Спомените ми от Гимназията са неизброими – от първия учебен ден до самия край - вълнуващите срещи с приятелте, интересните часове и разговорите с учителите, театралните репетиции и незабравимите екскурзии. Всеки нов ден в училище беше вълнуващ и различен. Гимназията ни подготви за много от предизвикателствата, с които се сблъсках по-късно в живота - там се научих да бъда отговорна, да вземам решения, да си поставям цели. И сега ми липсват подкрепата на преподавателите, които се превърнаха в наши приятели; красивите мигове, прекарани със съучениците ми. Пожелавам на днешните ученици в Гимназията повече ентусиазъм и творческа енергия във всичко, което правят. Бъдете амбициозни, вярвайте в успехите си и се радвайте на моментите, прекарани в най-хубавото училище.
  Йоанна Николова, завършила профил Хуманитарен през 2010 г.
 • Завърших профил Право през 2009 г. След това заминах за Флорида, където специализирах „Political Science and Business administration“ в University of Maine. Като ученик бях активен спортист, участвах в отбора по баскетбол и се радвах на множество победи. В момента съм директор бизнес развитие в компанията „Юроспийд“. Най-ясните ми спомени от гимназията са свързани с баскетболния отбор и всички моменти, които сме изживял с отбора си и спечелените от нас купи. Вече мога да направя разлика между живота в гимназията и живота след това не само като ученик, но и като родител. На гимнаизията съм благодарен за основата, на която успях да изградя кариера в САЩ. През годините, прекарани там, играх баскетбол във втората най-силна лига в света - NCAA, което ми донесе и стипендия за образованието. Сбъднах много от мечтите си, а това, което искам да ми се случи занапред , е децата ми да са по-успешни и по-щастливи от мене.
  Николай Рашков, завършил профил Право през 2009 г.
 • След гимназията завърших бакалавърска степен по “Приложна математика” и магистърска по “Вероятности и Статистика” във Факултета по математика и информатика в Софийски университет. В момента съм докторант към Департамент „Информатика“ на Нов български университет. Вече 9 години съм асистент по геометрия към ФМИ на Софийския университет. Животът в училище е безгрижен и забавен, но разбираме това чак след като вече сме си тръгнали от там. В гимназията беше весело и различно и всеки ден научавахме нови и интересни неща. Винаги съм мечтала да помагам на хората. Сбъднах тази си мечта, ставайки преподавател. От тази есен ще преподавам в училище математика на 5 клас и съм искрено развълнувана за това. Като съвет към учениците мога да кажа само едно - мечтайте смело и дерзайте. Няма невъзможни неща! Те просто имат нужда от малко повече работа и упоритост, за да бъдат постигнати!
  Невяна Георгиева, завършила профил “Право” през 2004 г.

Ако искате да разкажете и своята история, изпратете я на:

Скъпи ученици и родители, поради обявеното извънредно положение и всички превантивни мерки, които взимаме, засега втората дата за приемен изпит след 7-ми клас се отлага.

Ще следим ситуацията и ако желаете да бъдете информирани когато бъде обявена нова дата, попълнете формата за регистрация, за да получите информация, когато имаме такава.

Благодарим ви!

Желая да получа информация за нов изпит