Честит първи учебен ден!

„Честит първи учебен ден! Добре дошли в нашето училище!Тук ще ви посрещнем сърдечно , с добро чувство, усмивки и радост, защото и ние сме били на ваше място. Били сме непознати, неуверени и притеснени. Трябва ви само малко време, за да се опознаете, да ви опознаем ние и новите ви учители, за да се почувствате като у дома си.

Тук се учим, помагаме си и мечтаем, правим планове, постигаме цели и се променяме. Докажете колко сте умни, колко много искате и можете. Съвет от нас десетокласниците: Идвайте навреме, бъдете добри, постъпвайте правилно, учете здраво и вярвайте, че няма невъзнаграден труд. Общувайте, спортувайте, радвайте се и бъдете щастливи тук, във втория си дом. Спазвайте правилата, бъдете отговорни и се грижете за другите.

Според някои тази година е на COVID, според мен това е вашата година. Може вирусът да ни заразява със страх и тревога, но ние можем да го заразим с човечност. Принуди ни да затворим вратите си, но ние отворихме сърцата си. Да си пожелаем да сме здрави, да сме заедно и да сме най-добрите! Честит празник и успех!“

Реч на Милена Терзиева, 10. с клас

 

Край