Честит 24-май! Честит празник!

Честит празник,

скъпи абитуриенти от випуск 2020 на ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“!

Най-сърдечно поздравяваме вас и вашите родители с 24 май, Ден на славянската писменост, Празник на буквите и цветята. Това е и най-светлият, най-красивият и най-обичан български празник.

Няма българин, който на този ден да не е с приповдигнато настроение и да не изпитва чувства на радост и заслужена благодарност към братята, създатели на славянската азбука, на която днес четем и пишем. Повод за гордост е и това, че повече от триста милиона души по света сега използват нашата кирилица.

Този ден – 24 май,  избрахме за нашия бал в далечната 1997 година с първия випуск абитуриенти на ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“ и до днес спазваме тази традиция. На този ден се разделяме тържествено и сърдечно с вас, нашите зрелостници. Провеждаме последен час с класния ръководител, броим от едно до дванадесет, приемаме поздрави, слушаме химна, а под звуците на „Ботев марш“ предаваме знамето на следващия випуск със завета да го пази чисто и неопетнено. Следва абитуриентският бал.

Тази година това  няма да се случи.

Мили момичета и момчета, явно съдбата и историята са определили вашият випуск да завърши в необичайна обстановка, с дистанционно обучение и множество забрани. Искрено съжаляваме, че това се случва на вас, но животът понякога поднася неочаквани ситуации.  Длъжни сме да се съобразяваме с правилата, по които се живее в едно цивилизовано общество.

Скъпи абитуриенти от випуск 2020, обичаме ви точно толкова, колкото и всички завършили досега над 1000 наши възпитаници. Искрено вярваме, че трудностите, които преодолявате сега, няма да са пречка да реализирате мечтите си.

И днес, в навечерието на най-българския празник – 24 май, ви пожелаваме успешно представяне на зрелостните изпити. Убедени сме, че университетите, в които ще продължите образованието си, ще се радват да бъдете техни студенти.

                     С обич и пожелания за здраве, дръзновение и много успехи!

                                                                                                                                 Л. Муховска

                                                                                                                                 дфн Кр. Муховски

Край