Skip to main content
Скъпи колеги, родители, приятели и ученици,
През последните дни вниманието ни е насочено към военните действия, преобърнали внезапно живота на милиони хора. Вярваме, че никой от вас не е останал безразличен към съдбата на хората, бягащи и противопоставящи се на нападенията.
Още от самото начало на евакуацията на украинските граждани една известна част от тях избират да се насочат към България, за да търсят убежище. Може би следите или сте имали възможност да видите част от отклика на българи от различни части на страната – все повече хора предлагат дом, помощи и различна подкрепа за семействата и хората, пристигащи от Украйна. Благодарение на социалните мрежи се организират лични инициативи за транспорт, осигурява се юридическа помощ, работни места, настаняване, грижа за домашни любимци и много други.
Общността на училището ни е немалка и по-важното, съставена от съпричастни, щедри и будни хора. Вярваме, че в този момент с взаимни усилия можем да допринесем с хуманитарна помощ за множество хора, избягали от домовете си само с най-необходимото и пристигнали в страната уплашени, в шок и след дълго и несигурно пътуване.
Каним ви да се включим в кампанията за набиране на различни помощи от първа необходимост. Създадени са пунктове за събиране и разпределение на помощи като:
– памперси, адаптирано мляко, пюрета, крем за подсичане, лекарства като Панадол, Нурофен и т. н за бебета и деца;
– хигиенни консумативи (сапун, четки за зъби, паста за зъби, дамски превръзки и тампони, мокри и сухи кърпички)
– запазени играчки
– хавлии, одеала,
– суха и вакуумирана храна, солети, бисквити, пакетирана храна
– сокове, води в малки и големи бутилки
– прибори за хранене, чинии, чаши за еднократна употреба
– храна за кучета/котки
Особена нужда има от дрехи, обувки, бельо, чорапи, шалове и др., включително и за мъже. Молим ви, ако решите да пакетирате дрехи и обувки, опишете за каква възраст и какви размери са и ги пакетирайте отделно (напр. Жена, р-р S – M, деца – момче 5- 7 г., момиче – 12 – 14 г., мъж, р-р XL).
Датите за събиране в училище са две – 04 март (петък) и 07 март (понеделник). Ще събираме даренията ви във форума на училището.
Отправяме молба и за помощ с транспорт за извозване на събраните помощи в рамките на гр. София. Молим тези родители, които имат възможност да помогнат с транспорт около 14:30 в петък и понеделник, да се свържат с Марина Кларксън на тел. 0878854500.
В случай, че предпочитате да се свържете лично с центровете за подкрепа, можете да се насочите към следните контакти.
Пункт за събиране в гр. София:
Офис „Пламели Финанс“, бул. „Витоша“ 15, ет. 4, тел. 0876101590, понеделник – петък 8-18 ч.
Междувременно от днес, 03.03, Фондация #ЗаДоброто започва кампания!
Адрес: бул. Александър Малинов 78
Вярваме, че един от въпросите, които си задаваме, е как да говорим с децата ни за войната. Каним ви примерът за взаимопомощ, грижа, инициативност и подкрепа да бъде лицето на войната, което да покажем и на тях.
При въпроси, запитвания и заявки се обърнете към Марина Кларксън, тел. 0878854500.
Благодарим ви предварително за съпричастността и подкрепата!
С благодарност,
Екипът на училищен комплекс „Азбуки“