Skip to main content
Гордост!!!
Отборът по дебати на Частна Английска гимназия “Проф. Иван Апостолов” в състав – Румен Кънев, Сава Съръстов и Орлин Мушмов спечели безапелационно ХХ Традиоционен ученически дискусионен форум, организиран в сътрудничество на ЧСОУ “Рьорих”, БАЧУ и Нов български университет.
Гимназията ни участва във форума с три отбора водени от г-н Бенов, като и трите достигнаха до последния, трети кръг преди финала. В оспорваната конкуренция на 18 отбора от 8 училища участниците ни кръстосаха шпаги на арената на мисълта върху множество теми подготвени от организаторите. На финала страхотните ни ученици не оставиха никакви шансове на опонентите си от ЧНГ “Ерих Кестнер”.
Отбор 1: Румен, Сава и Орлин от 11. и 12. клас.
Отбор 2: Айша, Ричи и Рая от 9.клас.
Отбор 3: Цвети, Влади и Лили от 10. и 11.клас.
След оценка на нивото на английски език, трима от нашите ученици ( Айша Халид, Сава Съръстов и Румен Кънев) бяха номинирани за участие в отбора на България, който ще представи страната на Международния форум по дебатиране през месец април в Лисабон (Португалия), организиран от ECNAIS (European Council of National Associations of Independent Schools).
Благодарим на организаторите и учениците ни, които се включиха с усърдие, отговорност и изобретателност и споделиха очакванията и идеите си по разискваните теми. Вярваме, че ако бъдещето разчита на техните съпричастност, грижа и устрем, може да разчитаме, че надеждата е в действията им!