Skip to main content

В самото начало на месец юни 2021 г. учениците от 11.клас с профилиращо обучение по предприемачество и информационни технологии спечелиха две награди от Националното състезание „Изгряващи звезди“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. 49 компании от цяла България се бореха да станат част от финалистите. 15 отбора се състезаваха в последния кръг, като от тях три бяха от нашата гимназия.

Гордеем се, че за първа година участвахме с 4 проекта, което направи координацията на работата през време на дистанционното обучение много трудна. Въпреки това учениците разработиха чудесни продукти, справиха се отлично с бизнес анализите и направиха добро дигитално представяне, което ги отличи сред конкурентите и ги класира за финалния кръг!

През тази една година учениците се научиха да бъдат лидери, но и да работят в екип. Развиха своите умения в сферата на маркетинга, финансите, счетоводството и дизайна.  Проектите, които създадоха, са обвързани с кръговата икономика, опазването на околната среда и социалното предприемачество. Гимназистите доказаха, че светлото бъдеще на света зависи от младите хора, техните идеи и действия!

На финала учебната компания Ко and Co Industries на нашите единайсетокласници беше оценена със специалната награда за високи технологии. Страхотният рекламен клип на екипа на Захари, Габриела, Александър, Борис, Венцислав, Константин с техния продукт Re Air заслужено получи овациите на всички. Можете да се запознаете с него на следния линк.

В него участваха и още две ученически компании от ЧЕГ „Проф.Иван Апостолов“ – Dog shmog и Wheatlery, които предложиха своите оригинални идеи за проследим нашийник за кучета и биоразградими прибори. Можете да разгледате идеята на Кристияна, Жаклин, Камен, Калоян, Кирил и Юлиан от отбора на Dog shmog на линка. Учениците от екипа на Wheatlery – Аделина, Александра, Иванина, Иван, Стефан и Неда, също представят достъпно и интересно своето изобретение.

Усърдната работа през цялата учебна година донесе и награда за принос за развитието на предприемачеството в България за нашия преподавател г-н Деян Дойков.

Поздравления за всички, осмелили се да се впуснат в това приключение!

Церемонията по награждаването може да гледате тук от 37:06 мин.