Skip to main content

❤️ Екип от наши ученици от 10., 11. и 12. клас
завършиха в топ 3 с решение на казус от
практиката на „Грийнпийс“ – България.
🌳

Те бяха един от 12-те отбора в тазгодишното издание на Innovation Station/Станция „Иновация“ – състезание за социално предприемачество, организирано от Клуба за по-добро общество (Better Community Club at AUBG) в Американския университет в Благоевград.

👏 Поздравления за Александра Клянева (10. клас), Катрин Иванова (12. клас), Кирил Исаченко (11. клас) и Борис Трайков (11.клас)!
⭐ Тяхната цел беше да измислят решение за популяризирането на специалността „Възобновяеми енергийни източници“, която се изучава в по-малко от 10 професионални гимназии в страната.
Отборът предлага следното решение:
„Нашата идея е да направим приложение, в което деца и родители, и приятели да правят заедно куестове. Така ще заздравяват връзката помежду си и ще помагат на природата – като засадят дърво, почистят някъде, като отидат на лекция за соларната енергия и научат повече за нея.
Ние, учениците, имаме състезателен дух. Затова нашето приложение е перфектното решение. В него има куестове, задачи, тестове, предизвикателства, които да градят и изпитват твоите умения. Ако сега отида в училище и кажа – получих бонус от едно супер предизвикателство – гарантирам ви, че половината клас ще свали приложението и ще стане масово състезание помежду ни. Това е игра, това е състезание и децата го обичат.“