Skip to main content
На 1 Октомври 2021 беше ОТВОРЕНА регистрацията за кандидатстване в 5. Национален конкурс за STEM науки в България „Търси се SUPER STEM в твоето училище!“. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на STEM науките в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.
Щастливи сме да споделим, че седем екипа наши ученици от 9.-12. клас с научен ръководител г-жа Юлия Илчева, успяха да подготвят интересни проекти, с които кандидатствахме.
1. По следите на Питагоровата теорема – /Никола, Кристиян, Павел, Петър,Иван – 9. клас/
2. Живите прототипи-ключ към новите технологии- / Валентина, Ения, Алекс, Ралица, Александър – 11. клас/
3. STEM и детските усмивки – /Кирил, Аделина, Димитър, Виктория, Павел – 9. клас/
4. Изработване на учебни табла, мотивиращи учениците да овладяват науката в STEM – /Ивелина, Мария, Филип, Виктор, Димитри – 9.клас/
5. Предложение за модел на енергийна ефективност – /Светла, Кирил, Кристиян – 12. клас/
6. Съвместни активности и проекти на Математика и Изобразително изкуство за 6.клас – /Мария, Ивелина, Филип, Виктор, Димитри – 9. клас./
7. 100 защо и отговорите на STEM – /Ения, Васил Чочев, Валентина, Васил Хаджидеков – 9./11. клас/
SUPER STEM са ученици, които участват/създават/творят/експериментират с проекти/идеи в областта на STEM (извън училище/неформална среда).
SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
​​​​SUPER STEM учител​​​​​ (STEM AMBASSADOR) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.
Кой ще бъде автор в третата книжка STEM ученически проекти и още много изненади, предстоят за всички участници. Победителите ще бъдат обявени на етапи след 25.12.2021г.
Поздравления за всички екипи! Успех!