Skip to main content

Празничният майски брой на АПОСТОЛoff TIMES за 2021 г. e посветен на святото дело на Солунските будители, които претворяват звуковете на българския език в писмено слово.

Ние – учениците от клуба по журналистика към ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“, за пореден път чрез българската реч възхваляваме родния език и отдаваме почит на първоучителите и техните последователи. Припомняме си сакралния произход на майчиното слово, неговата история и път, изпълнен със стръмнини и възходи, но спасителен и вдъхновяващ. Именно това е езикът, които ни превръща в зрели и можещи хора. С него посрещаме първолаците в училище и изпращаме с пожелание „На добър час!“ помъдрелите зрелостници. С него благодарим и на своите учители за грижата, обичта, знанията и предадените умения. Оценяваме за пореден път, че са до нас, докато израстваме като личности и каляваме характерите си.

Вдъхновение и сбъднати стремежи!

 

Празничният брой включва разнообразни рубрики. Разгръща страници от училищния живот, припомня традиции, разказва за екзотични пътешествия. Навлиза в дебрите на изкуството и представя постигнатите от нас спортни върхове.

В редакторския екип активно се включиха Милена Терзиева, Таня Попова, Иван Лулеов, Орор Льошевалие, Кристияна Славчева, София Моллова, Виктория Димитрова и др.

Насладете се на нашето специално издание!